Stadswandelingen

Wandelingen
De Doetinchemse binnenstad telt vele objecten en plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog op de een of andere manier iets is gebeurd wat het vertellen waard is. SDH heeft daarom diverse stadswandelingen uitgezet. De duur is 2 uur.
Kosten 4,50 p/p tbv de stichting. Jeugd tot en met 15 jaar is gratis.
Eerstvolgende wandeling
Binnenkort houdt Stichting Doetinchem Herdenkt weer een WOII-stadswandeling. Deze keer onder andere via de Hamburgerstraat, Raadhuisstraat en Veemarkt. Een gids vertelt aan de hand van foto’s verhalen over mensen, locaties en objecten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Dat zijn onder meer de bombardementen van maart 1945, de noodlottige evacuatie van het Algemeen Ziekenhuis,de overval op het distributiekantoor, het verraad van een verzetsvrouw en de dood van de Canadees Walter Edward Brown.   

Scholierenwandeling
Daarnaast is er een stadswandeling voor scholieren. Die is niet zo lang terwijl toch veel facetten van de oorlog aan de orde komen. Naast een bezoek aan de Catharinakerk wordt er stilgestaan voor de woning van een joods gezin waarvan alleen de dochters de oorlog overleefden. Tevens worden twee huizenaangedaan die werden gebombardeerd door Britse vliegtuigen. Ook is er aandacht voor twee woningen van verzetsmensen. In een ervan zaten Joden ondergedoken. Daar was een inval van Duitse militairen en werden een bewoner en onderduiker meegenomen. Tot slot wordt het Joods monument bezocht. De duur is 2 uur.
Kosten: vrijwillige bijdrage tbv de stichting.  

aanmelden stadswandelingen